Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pszichoterápia

 A pszichoterápia gyógymód a lelki problémák, magatartászavarok kezelésében és gyógyításában. „Lélekgyógyászat”, mely lélektani módszerekkel dolgozik. Napjainkban számtalan iskola és irányzat műveli, szerepe van a képességek fejlesztésében és kreatív kibontakoztatásában is. Lényege kommunikáció és emberi kapcsolat. 


 

Üdvözlöm!

Dr. Szabó Katalin vagyok, pszichiáter szakorvos. 1999-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

Szakmai tapasztalatot az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, a Nyírõ Gyula Kórház I. sz. Pszichiátriai és Pszichiátriai Rehabilitációs osztályán ill. a Szentendrei Pszichiátriai Szakrendelőben szereztem.

Érdeklődési területemet a depresszió különféle formái, szorongásos zavarok, kényszerbetegség, pánikbetegség, evési zavarok (anorexia nervosa, bulimia) alvászavarok, valamint az életvezetési- és a párkapcsolati nehézségek témakörébe tartozó problémák képezik.

A klinikai vizsgálatok egyértelműen bizonyítják, hogy a gyógyszeres kezelés pszichotherápiával kombinálva hatékonyabb a pusztán gyógyszeres kezelésénél, ezért magam is törekszem arra, hogy az önismeret fejlesztésével és a háttérben meghúzódó okok feltárásával is segítsem a problémák megoldását.